KOMT U OOK EEN AVOND SCHUBERT BIJWONEN?

Zaterdag 21 april 2018

Een avond in salonsfeer met kamermuziek van Frans Schubert

 

De vrienden van Franz Schubert kwamen regelmatig bij Schubert thuis om zijn nieuwste composities te spelen. Schubert was helemaal niet commercieel ingesteld en zijn muziek werd maar moeilijk verkocht. Deze muziekavonden waren een manier om de muziek van Schubert in ieder geval gespeeld te krijgen, en zo konden zijn vrienden de muziek ook wat meer bekendheid geven. Deze avonden in de salon van Franz werden legendarisch, men noemde ze Schubertiades.

Strijktrio Europa organiseert 200 jaar na dato een Schubertiade, een avond met louter muziek van Schubert. We wanen ons in de salon bij Schubert thuis, als vrienden onder elkaar. Toch krijgen alle stukken de aandacht die ze verdienen. Tussen de werken door is de bar open en zijn er diverse culinaire versnaperingen te verkrijgen. Op het programma staat onder andere het Forellenquintet, het strijkkwintet in C (delen), en Schuberts prachtige liederen door Mattijs van de Woerd. 
 
Klik hier voor het programma
Klik hier voor de musici

Locatie: Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, Amsterdam
21 april 2018
Aanvang 19.30 uur, later mag ook
Einde 23.00 uur  (24.00 uur bar dicht)
 
Tickets: € 17,50 (cjp € 10,-)
 splendoramsterdam.com
06 52333987
 
Musici: Mattijs van de Woerd - bariton, Jonathan Waleson - piano, Marieke de Bruijn - viool, Jan Erik van Regteren Altena - viool, Mark Mulder - altviool, Jozien Jansen - cello, Jos Teeken - cello, Len Bielars - contrabas